Na zadarskom sveučilištu najavljene su obrane sinopsisa  dvije doktorske disertacija s temama iz povijesti umjetnosti iz doba Hrvatske te razdoblja Drugog svjetskog rata na prostoru tadašnje Hrvatske. Trebala bi to biti istraživanja sa zanimljivim tezama za koje su se odlučili doktorandi.
U petak 14. veljače 2020. godine u Rektoratu Sveučilišta u Zadru s početkom u 12 sati, Božo Kesić, mag. educ. philol. angl. i mag. educ. hist. art., javno brani sinopsis disertacije pod naslovom Spomenici u Hrvatskoj od 1991. godine. i to pred uglednim članovima do danas pred stručnog povjerenstva, od dr. sc. Josipa Belamarića, znanstvenog savjetnika, dr. sc. Ive Šimat Banov, red. prof. u miru, do doc. dr. sc. Antonije Mlikote, povjesničarke umjetnosti sa zadarskog sveučilišta.

Obrana drugog doktorata zakazana je 17. veljače, također u 12 sati, kada će Ana Dević, dipl. komparatistica knjiž. i dipl. povj. umj., javno brani temu disertacije pod naslovom Hrvatska antifašistička vizualna umjetnička produkcija (1941. - 1945.) u kontekstu europske umjetnosti otpora. Za njezin rad stručno povjerenstvo je u sastavu: dr. sc. Sonja Briski Uzelac, red. prof. u miru, dr. sc. Ljiljana Kolešnik, znanstvena savjetnica, i doc. dr. sc. Laris Borić.