U Gradu Zadru danas su otvorene ponude pristigle za uređenje i tematizaciju plaže Kolovare. Na posao procijenjen 1,95 milijuna kuna bez PDV-a pristigle su dvije ponude, obje iznad postavljene cijene. Povoljniju ponudu dala je Minigradnja vodičkog poduzetnika Antonija Perice, koja je ponudila da će posao zadan natječajem izvesti za 2,2 milijuna kuna plus PDV. Drugu ponudu dao je zadarski građevinar Stipčević, koji za isti posao traži oko 2,6 milijuna kuna, odnosno oko 3,2 milijuna kuna s PDV-om.

Tvrtka Minigradnja trenutačno je aktivna na poslu uređenja Bedema zadarskih pobuna, kojega je prošle godine dobila za 19 milijuna kuna, pobijedivši na tom natječaju Lavčević Zadar i Kameni zid iz Drniša.

Na Kolovarama će se na površini od oko 6.500 metara četvornih izvesti sanacija obalnog zida rive, popločavanje kupališta i šetnice te izvedba sunčališta uključujući i projekt javne rasvjete unutar tog dijela obuhvata. Projektom se predviđa rušenje potpornih i ogradnih zidova, čelične ograde s vučenom mrežom dugom stotinjak metara, rušenje dograđenih betonskih stepenica te čišćenje obalnog pojasa od algi, morske trave i školjki. Rok završetka radova je pet mjeseci od uvođenja u posao, s jamstvenim rokom od 24 do 60 mjeseci.

Iako jamstveni rok može utjecati na izbor izvođača, on se boduje sa samo 10 posto u odabiru ekonomski najpovoljnije ponude, pa se može očekivati da će Minigradnja na kraju dobiti posao. Zbog veće cijene radova Grad bi teoretski mogao poništiti natječaj, no kod sličnih postupaka naknadno su se ovakva povećavanja u odnosu na troškovnik ipak prihvaćala.