Agencija za promet nekretninama raspisala je natječaj za dovršetak izgranje zgrada s POS-ovim stanovima u Biogradu na moru, oko kojih se prošlog tjedna podiglo dosta prašine. Kupci stanova, koji za njih plaćaju kredit već godinu dana, trebali su useliti u lipnju prošle godine, no nakon smrti vlasnika tvrtke koja je bila izvođač radova na gradilištu je sve stalo, a ugovor raskinut.

Kupci stanova nedavno su imali buran sastanak s tadašnjim direktorom APN-a Krešimirom Žunićem, smijenjenim zbog kupnje stana u POS-ovoj zgradi u Zadru. Zatražili su povrat novca i učešća, ali su konačnu odluku prolongirali čekajući rasplet natječaja koji je objavljen u petak. Ne bude li sreće s novim izvođačem radova, svi kupci zatražit će povrat svojih sredstava.

U natječaju se navodi kako su predmet nabave radovi na dovršenju izgradnje šest višestambenih građevina s ukupno 36 stanova, procijenjene vrijednosti 8,8 milijuna kuna bez PDV-a.

Budući da je s prethodnim izvođačem zbog nemogućnosti izvršavanja ugovornih obveza rasklnut ugovor, dan je pregled do sad izvedenih radova. Za dvije zgrade izvedena je podna ploča, na dvije stropna ploča prizemlja, na jednoj zidovi prvog kata, a najdalje je s gradnjom otišla građevina E3, na koju je postavljena oplata i armatura krovne ploče 2. kata. Ukupno je izvedeno oko 17 % planiranih radova. Rok dovršenja radova iznosi 270 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao do primopredaje građevina, što s najbržim raspletom situacije znači da bi se u stanove moglo useliti sljedeće godine.

Grad Biograd na Moru je dao besplatno zemljište i obećao uređenje infrastrukture u iznosu od 4,5 milijuna kuna. Voljan je s dodatnih 2,5 milijuna sudjelovati u pokrivanju troškova izgradnje POS-ovih stanova no za dovršetak zgrade trebat će, s PDV-om, barem desetak milijuna kuna.