Radovi na obnovi Providurove palače, teški 55.4 milijuna kuna trebali su biti završeni u travnju prema ugovoru s izvođačem radova Krekić Avangardom, ali gradilište neće biti tako brzo zatvoreno.

Razlozi kašnjenja su arheološka istraživanja te puno gore stanje konstrukcije od očekivanog zbog čega su se neki dijelovi morali doprojektirati.

- Otvaranjem konstrukcije vidjelo se kako neki dijelovi različiti u odnosu na postojeći projekt. Iako se paralelno s tim radilo, situacija se uskladila tek kroz prosinac prošle godine. Sada su se radovi aktivirali, gradilište je u punom intenzitetu s 50-ak radnika, informacija je koju smo dobili od Šime Erlića, pročelnika za EU fondove, koji ističe kako je probijen ugovoreni rok s izvođačem radova, ali nije upitan rok za EU financiranje kao što je to bila situacija s Kneževom palačom. 

Radovi su službeno počeli prije godinu dana s rokom dovršetka od 14 mjeseci. Koliko će biti opravdano kašnjenje odlučit će nadzorna služba iz Investinženjeringa. Erlić se nada kako će na jesen zgrada biti useljiva.

U prizemlju će biti komercijalni sadržaji, informativni pult i Gradska čitaonica, na prvom katu Muzej Grada, na drugom Galerija umjetnina, a na trećem uredi Narodnog muzeja. Sve prostore i sadržaje će povezivati stakleni tunel zmijolikog oblika - prema projektnom rješenju Ive Letilović i Igora Pedišića iz arhitektonskog studija AB Forum.