Zadarska bolnica poništila je dio natječaja iz prosinca prošle godine, oglašen za četiri radna mjesta. Nije popunjeno mjesto administrativnog referenta te dvoje doktora na određeno vrijeme za potrebe Objedinjenog hitnog bolničkog prijma.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina nije dužan objasniti razlog poništenja, a on može biti dvojak: nije ih bilo ili nisu bili odgovarajući kandidati. Na Objedinjeni hitni bolnički prijem, za koji je gotovo nemoguće dobiti liječnike koji bi specijalizirao hitnu medicinu, po novome se angažiraju doktori medicine koji su tek završili fakultet. Do sada su tu radili mahom specijalizanti.

Od prošle jeseni uveden je novi oblik stažiranja, odnosno radno mjesto pokazivanja. Tu se vidi s kakvim znanjem i talentima raspolažu kao kandidati za odabir specijalizacije. 

Na Hitnom bolničkom prijemu angažirano je sedmero "friško" završenih doktora medicine. Oni su tzv. sekundarijati - stječu praksu i iskustvo uz pomoć mentora, odnosno na stažu su od šest mjeseci i čekaju natječaj za specijalizaciju. Trude se, ali se moraju uskladiti i s već drugačijim navikama i odnosom prema pacijentima svojih starijih kolega - mentora.