Zadarska policija počela je s progonom "lopova" koji su ukrali dijelove ležećih policajaca na Trpimirovoj obali kod Gimnazije Franje Petrića. Iz PU zadarske su izvijestili kako je s nedjelje na ponedjeljak nepoznati počinitelj s kolnika pokidao i otuđio dijelove cestovne opreme - uspornike u vlasništvu Grada Zadra. Radi se o četiri elementa kojima je omogućen nesmetan prolazak osobnih automobila.

Iako se ne radi o klasičnoj krađi kojom bi se počinitelji okoristili plijenom, nego o devastaciji prometne signalizacije, policija to za sada ne tretira kao oštećenje tuđe stvari, već krađu.

Što se tiče prometne signalizacije, zabilježeno je kako je u vremenu od 31. siječnja do 3. veljače u Mostarskoj ulici u Zadru (između Puta Stanova i Murvičke), nepoznati počinitelj je otuđio tri prometna znaka s treptačima, dok je u ulici Nikole Šopa (Sinjoretovo) otuđeno šest prometnih znakova s treptačima, također u vlasništvu Grada Zadra.

Ukupna materijalna šteta za uspornike i prometne znakove je 15 tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađa.