Nakon brojnih upozorenja oporbe i medija kako Grad Zadar već godinama baca novac namijenjen financiranju Nogometnog kluba Zadar, danas je gradonačelnik Branko Dukić, prilikom otvaranja radova na Centru za mlade, rekao kako Grad Zadar "ne može više bacati novac u rupu". A to bi trebalo značiti i skori stečaj dioničkog društva, jer je iluzorno očekivati da će netko uložiti svoj privatni novac u društvo koje zbog blokiranih dionica Rena Sinovčića nema sređeno vlasništvo.

Kako smo prekjučer izvijestili, NK Zadar ponovno je u blokadi, a zbog lošeg financijskog stanja sazvana je izvanredna Glavna skupština, koja bi se trebala održati 17. ožujka, s jedinom točkom izvješća Uprave o trenutnom financijskom stanju Društva. U međuvremenu je uslijedio i razgovor uprave s nogometašima, kojima je rečeno da se njihove plaće nemaju iz čega isplatiti, budući da je klub ovršen a novih primitaka nema na vidiku. Predloženo im je da se sljedećeg tjedna sastanu s gradonačelnikom kako bi im on obrazložio situaciju.

- Znate koliko godina NK Zadar more financijski i vlasnički problemi, te stvari su gotovo možemo reći izvan kontrole. Grad Zadar je fiksiran na interes za mlade, obnavljamo umjetnu travu na pomoćnom igralištu u Arbanasima, slijedi natječaj za teren s umjetnom travom na Višnjiku, dogodine i na Bagatu... Želimo i naravno da ćemo financijski pomagati NK Zadar, ali ne možemo sve bacati u rupu, pogotovo novac poreznih obveznika. Proračunski novac koji smo podijelii za ovu godinu je praktički već utrošen, rekao je danas Dukić.

Veliki dio financijskih obveza su, kaže, blokade igrača kojima nisu isplaćene zaostale plaće.

- Nameće se jedno pitanje opstojnosti NK Zadra. Mi smo cijelo vrijeme tražili investitora, nekoga tko bi ušao u klub, razgovarali smo i s nekim našim nogometnim internacionalcima, interes postoji ali nitko ne želi ući u klub ako njime ne može raspolagati. I onda dolazimo do pitanja da li tu rupu bez dna financirati, a to će pokazati vrijeme, rekao je Dukić, sugerirajući da bi vrijeme (ožujak) vrlo brzo moglo pokazati da neće.

Neizravno je otkrio i da je bio upoznat s osnivanjem paralelne udruge HNK Zadar, koja će po svemu sudeći poslužiti za ponovni polazak od nule. Predsjednik udruge je današnji direktor kluba Damir Knežević.

- Znali smo za dubioze, probleme kad netko sjedne na račun i troši novac od članarina za mlade. To smo željeli zaustaviti jer ne želimo da se članarinama za djecu podmiruju neka stara dugovanja. S time sam također suglasan, da te članarine budu na jednom mjestu i služe za plaćanje trenera i razvoj mladih igrača, rekao je Dukić.

Grad Zadar će biti u kontaktu s Hrvatskim nogometnim savezom, rekao je Dukić, a to prema svemu sudeći znači da će se tražiti rješenje za što bezbolniji prelazak zadarskog nogometa u HNK Zadar. Najviše dionica u postojećem š.d.d. imaju Grad Zadar i Reno Sinovčić, koji njima ne može raspolagati dok traje suđenje u aferi Ribar.