Nevrijeme koje je jučer pogodilo Dalmaciju nastavilo se u noćašnjim i jutarnjim satima. Index je sinoć izvijestio kako su se kod Masleničkog mosta prevrnula tri šlepera, a u nesreći je sudjelovao i jedan automobil koji je naletio na dva prevrnuta kamiona.

- Prvo su se prevrnula dva šlepera poljskih registracija, a onda sam naletio ja u Renaultu Clio na njih. Potom sam doživio još jedan šok jer se treći šleper izvrnuo malo poslije, nekoliko metara iza mene. Očevid uopće nije mogao biti napravljen jer je vjetar nosio sve pred sobom, ispričao je sinoć Marin Bucić.

Policija je danas potvrdila kako u toj prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen. Prema njihovim saznanjima, uslijed jakog vjetra jučer je ukupno prevrnuto sedam teretnih vozila. Najteži kraj izvukao je 32-godišnji državljanin Albanije koji je teško ozlijeđen u prevrtanju kamiona u 17:35 sati u Zatonu Obrovačkom. Vozač (26) je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama. Ostale prometne nesreće prošle su, nasreću, bez ozljeda za sudionike. Većinom je bila riječ o prevrtanju stražnjeg, priključnog dijela vozila.

Jaki vjetar i jutros ometa cestovni i pomorski promet. Zbog vjetra jutros nije bilo otvorene ceste za teretna vozila i autobuse iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, ali je nešto kasnije uspostavljeno prometovanje s autoceste prema Gračacu i Kninu državnim cestom DC50-DC1 ili od Gračaca prema Obrovcu i Karinu.


View on YouTube

U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te između čvorova Dugopolje i Bisko u oba smjera (obilazak dionice između čvorova Sveti Rok i Posedarje, samo za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin-Benkovac (ili Zadar) i obrnuto; Jadranska magistrala između Posedarja i starog Masleničkog mosta te Živogošće-Makarska, DC1 Gračac-Knin, DC1 brza cesta Solin-Klis, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i Paški most.

Zbog popunjenih odmorišta na autocesti A1 iz HAK-a mole vozače teretnih vozila i autobusa da ne kreću na put ili da se isključe iz prometa na prvom slobodnom odmorištu. Samo za osobna vozila otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i Gračac-Karin.

Zbog loših vremenskih uvjeta na zadarskom području u prekidu su brodska linija Zadar-Preko, katamaranske linije: Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Olib-Silba-Premuda-Zadar, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, te trajektne Zadar-Ist-Olib-Premuda i Zadar - Brbinj.