Ima li pilota u avionu, tako bi se mogao nazvati upit na kojeg se jutros nije mogao dobiti odgovor u Zračnoj luci Zadar.

Internetska stranica neko je vrijeme bila srušena, a neke se telefonske linije ne mogu ni uspostaviti, dok se na drugima nitko ne javlja. Ima li koga na zadarskom aerodromu, je li jutros bilo prometa, odnosno je li sletio i poletio zrakoplov na jedinoj liniji sa Zagrebom? Htjeli smo provjeriti kako je moguće da je u takvim uvjetima Zračna luka Zadar prihvatila avion za Düsseldorf umjesto Zračne luke Split. Putnici su prenoćili u Zadru i jutros su autobusom otputovali za Zagreb, informacija je nadležne osobe sa splitskog aerodoroma koja se nije mogla provjeriti na zadarskom. "Zrakoplov njemačkog avioprijevoznika sa 143 putnika na liniji Duesseldorf - Split sinoć je sletio u zadarsku, a ne u splitsku zračnu luku, obznanio je voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskog aerodroma,  Mate Melvana.

Nakon što je uspostavljena stranica, moglo se vidjeti kako je jučer Zračna luka Zadar na jedan dan imala i međunarodni promet. Prema odluci kompanije ili pilota, zrakoplov Eurowingsa iz Düsseldorfa sletio je u 19 sati u Zemuniku umjesto u Kaštelima gdje imaju sletno-uzletnu stazu idealno postavljenu u odnosu na buru. Zašto?