Nova izlijetanja s Trpimirove obale dovele su i do novih pokušaja da se ograniči brzina vozačima koji njom prometuju. Prvo rješenje s prometnim znakom kojim se upozorava na moguće slijetanje s ceste pokazalo se punim pogotkom, pa na tom zavoju više nitko nije izletio. Nakon toga dogodilo se još nekoliko slijetanja koja su bila uvjetovana lošim stanjem ceste, zbog čega je povećan i broj mjesta na kojima se u slučaju prekida prometa stavljaju znakovi upozorenja.

Posljednja inovacija odnosi se na pravac uz Gimnaziju Franje Petrića, gdje su nabrijani vozači često pretjecali one za koje su smatrali da voze presporo. Od sada to neće biti moguće - u režiji Komunalnog odjela postavljena su dva dosta visoka ležeća policajca, a uz njih i stupići kao inovacija u zadarskim prometnicama. Lukavi vozači koji su ih ranije zaobilazili i prelazili samo jednim kotačem sada to neće moći raditi, jer su uz njih postavljeni i metalni stupići.

Ovakvo prometno rješenje trajat će do 2021. godine za kada je, kako doznajemo od resornog pročelnika Robertina Dujele, planirano postavljanje kamere na ovoj dionici.

Da sve ne bi bilo idealno "zaslužan" je mjerač brzine, koji je trenutačno neispravan. No uz sve ove prepreke, teško da bi nekoga mogao uhvatiti u prekoračenju dopuštene brzine.