Vezano za jučerašnji slab intenzitet i kasniji početak radova, iz gradske uprave danas smo dobili informaciju kako će radovi s teškim strojevima u Ulici Nikole Tesle krenuti u četvrtak 6. veljače.

- Postavljeni su znakovi privremene regulacije prometa na predmetnoj dionici. U tijeku su pripremni radovi na gradilištu, izrada provizorija vodovoda, označavanje postojećih instalacija, službeno je očitovanje izvođača, tvrtke Strabag, kojeg su nam na naš upit proslijedili iz Grada Zadra.

Podsjetimo, radovi na drugoj fazi rekonstrukcije ulice na Plovaniji trajat će do 15. lipnja. Posao vrijedan 5.413.863 (s uključenim PDV-om) obuhvaća radove na dionici dugoj 230 metara u sklopu kojih će se izgraditi prometnica s koridorom širine minimalno 10,50 metara i nogostupom od dva metra.

Od jučer je na snazi nova prometna regulacija. Zatvoren je promet za sva vozila na dijelu Ulice Nikole Tesle u Zadru od raskrižja s Ulicom Božidara Adžije do raskrižja s Vrškom ulicom. Promet za osobna vozila u smjeru sjeveroistoka (Plovanije) preusmjerava se obilazno u Ulicu Božidara Adžije- Privlačku ulicu-Ulicu Jakova Šubića od Cezana, dok se promet u smjeru juga (centar grada) preusmjerava obilazno u Ulicu Jakova Šubića od Cezana i Splitsku ulicu. Za teretna vozila i autobuse preusmjeravat će se u Kožinski prilaz-Ulicu Jakova Šubića od Cezana i Splitsku ulicu.