U srijedu 5. veljače u vremenu od 08 do 14 sati na prometnicama na području grada Zadra, Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, provest će preventivno-represivnu akciju "BRZINA".

Obuhvaćat će se prekršaji koji su najčešće u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom najtežih prometnih nesreća. Osnovni cilj akcije je suzbijanje prekršaja upravljanja motornim vozilima, prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola-droga, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje ili pod zabranom, kao i nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, pretjecanje, prolazak za vrijeme trajanja crvenog svijetla, upravljanje tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima, te drugih teških prekršaja koji predstavljaju grubo kršenje prometne discipline.

- Pozivamo vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama po kojima voze i da ne voze ako su konzumirali alkoholna pića. Vozači koji voze brzinama većim od dopuštenih i pod utjecajem alkohola, osim što ugrožavaju svoju sigurnost, ugrožavaju i sigurnost svih drugih sudionika u prometu, pozivaju iz PU zadarske.