Strabag je danas otvorio gradilište u Ulici Nikole Tesle, na kojoj će do 15. lipnja trajati druga faza rekonstrukcije ceste.

Jedina naznaka radova jutros je bio znak obilaska. No, prometnica je bila otvorena, a građevinskim strojevima nije bilo ni traga. Dok smo bezuspješno u gradskoj upravi pokušavali dobiti osnovnu informaciju za javnost o tome kada će biti zatvorena, izvođači su se u međuvremenu pojavili i ogradili prolaz cestom, što je iznenadilo brojne vozače na povratku s posla.

Podsjetimo, od danas je na snazi nova prometna regulacija. Zatvoren je promet za sva vozila na dijelu Ulice Nikole Tesle u Zadru od raskrižja s Ulicom Božidara Adžije do raskrižja s Vrškom ulicom. Promet za osobna vozila u smjeru sjeveroistoka (Plovanije) preusmjerava se obilazno u Ulicu Božidara Adžije- Privlačku ulicu-Ulicu Jakova Šubića od Cezana, dok se promet u smjeru juga (centar grada) preusmjerava obilazno u Ulicu Jakova Šubića od Cezana i Splitsku ulicu. Za teretna vozila i autobuse preusmjeravat će se u Kožinski prilaz-Ulicu Jakova Šubića od Cezana i Splitsku ulicu.

Radovi na rekonstrukciji 230 metara ceste Grad Zadar i poreznike obveznike koštat će 4.331.090 kuna bez PDV-a, odnosno 5.413.863 s uključenim PDV-om. Posao je preko javnog natječaja dobio Strabag koji će prema projektu izgraditi prometnicu s koridorom širine minimalno 10,50 metara i nogostupom od dva metra. Treća i završna faza rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle, od Ćirilmetodove ulice do trafostanice na Plovaniji, planirana je početkom 2021. godine.