Jučer je počelo prikupljanje potpisa putem internetske peticije koju je inicirala grupa građana MO Poluotok. Oni su grupa za pritisak kojoj je peticija jedan od načina kojim žele upozoriti na kronične probleme života u gradskom središtu. Njihove želje i zahtjeve iznijeli su u opisu peticije:

Dragi stanovnici Poluotoka,

ako ste nezadovoljni stanjem na Poluotoku koji se pretvara postupno u prostor prepušten stihiji masovnoga turizma i svih nedaća koje on sa sobom donosi, dajte glas i potpišite se za civiliziran i dostojan život u našem lijepom i voljenom Gradu. Bilo da smo ovdje rođeni ili ovdje živimo, želimo dostojanstven život. Ne zanima nas politika, već normalan život.

Želimo:

1. Kontrolu svake buke bez obzira na izvor i smrada koji proizvode ugostiteljski objekti kako bismo mogli naspavani dolaziti na svoja radna mjesta i obavljati svoj posao;
2. Čiste ulice i kante za odlaganje otpada;
3. Osigurana parkirna mjesta za vozila nas stanara;
4. Uređena dječja igrališta kako ne bismo djecu morali voziti izvan Grada na igru;
5. Zabranu prometovanja dostavnih vozila pješačkom zonom kako naša djeca ne bi bila ugrožena u jutarnjim satima na putu do škole.

Jednostavno rečeno, želimo Grad iz kojeg ne odlaze naši prijatelji i susjedi zbog buke, nereda i nemogućnosti normalnoga života. Vrijeme je da nadležni prestanu dobrobit građana stavljati iza dobrobiti kapitala. Grad smo mi, stoji u opisu.