U današnjoj emisiji „Stvoreni za Nebo" iščitali smo misli svete Majke Terezije o čistoći srca.

„Blago čistima srcem: oni će Boga gledati."

Želite li vidjeti Božji lik morate imati čisto srce, srce puno ljubavi. Samo je potpuno čisto i slobodno srce preplavljeno ljubavlju. Dokle god nismo sposobni osluškivati Božji glas koji progovara u tišini srca, nećemo znati moliti i svojim djelovanjem izraziti ljubav. Molitva će vam dati čisto srce, a ono može vidjeti Boga. Vidite li Boga u drugima, voljet ćete jedni druge... I ako molimo, postat ćemo zraka Božje ljubavi u svojemu domu, na mjestu gdje živimo i u cijelom svijetu. Danas je svijet gladan radosti što dolazi iz čistog srca.

Čistoća srca znači otvorenost, savršenu slobodu, udaljenost koja nam omogućuje bez zapreka voljeti Boga. Kada u naš život uđe grijeh, on se pretvara u osobnu zapreku između Boga i nas. On ne može djelovati kroz mene, ne može dati svoju snagu jer između Njega i mene postoji grijeh. Grijeh nije ništa drugo doli robovanje.

Za kraj, zahvalili smo za ljubav: Gospodine Isuse, stvarao si u ljubavi, rođen si u ljubavi, služio si u ljubavi, djelovao si u ljubavi, čašćen si zbog ljubavi, patio si zbog ljubavi, umro si zbog ljubavi, uskrsnuo si zbog ljubavi, za mene i za cijeli svijet, i zato Te svaki dan molim: nauči i mene ljubiti. Amen!

Želim vam ugodnu i blagoslovljenu nedjelju. Pax et bonum!