Podaci iz nove baze podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja, objedinjene u sustav ŠeR - Školski e-Rudnik (Vol. 3), koje je predstavila ministrica Blaženka Divjak, pokazali su kako na zadarskom području ima talentiranih i marljivih učenika, čak i izvan gradskog središta. U kategoriju gradova/gradića, gledajući prosjek u sva tri predmeta na maturi, među tri najbolja je Obrovac, iako s malim brojem učenika. Učenici iz Obrovca su na A razini mature iz Matematike imali prosječnu ocjenu 3 (B razina 4,20), iz Hrvatskog jezika 3,36, a najbolji su bili u Engleskom jeziku, gdje im je prosjek na A razini bio 4,33. Maturanti iz Biograda na moru u kategoriji gradića bili su najbolji u državi s prosječnom ocjenom A razine 3,69.

Podaci otkrivaju i koje su zadarske gimnazije postizale najbolje rezultate na maturi. U Matematici su od Biograđana bili bolji maturanti matematičkog smjera Gimnazije Franje Petrića (3,72) i Gimnazije Jurja Barakovića (3,48). U Hrvatskom jeziku najbolji su bili MIOC-ova Opća gimnazija (4,04) i opet matematička gimnazija (3,84). U Engleskom jeziku Obrovac je bio bolji i od zadarskih gimnazija, druga je bila matematička gimnazija u Barakoviću a treća matematička gimnazija MIOC-a.

Ukupno gledajući, MIOC-ovi matematičari bili su najbolji u Matematici, drugi u Hrvatskom jeziku i treći u Engleskom, zbog čega s pravom nose titulu najelitnijeg zadarskog odjeljenja.