Hrvatska vojska uspjela je na površinu izvući ostatke uništenog helikoptera Kiowa Warrior koji je u ponedjeljak pao u more kod Zlarina. Brodom HRM-a olupina je sinoć prevezena u teretnu luku Gaženica, gdje je prebačena u vojne kamione, odakle će biti prevezena u Zračnu bazu na Zemuniku.

Prije akcije vađenja američka vojska hrvatskim istražiteljima je dala upute o čuvanju dokaza kako bi se mogli otkriti detalji koji su doveli do rušenja helikoptera. Oni će u svom daljnjem radu, bude li potrebno, zatražiti pomoć proizvođača, tvrtke Bell, te američkih službi specijaliziranih za očitanje dokaza. Pretpostavlja se da bi istraga o razlozima pada mogla potrajati i do godinu dana. Istragu bi mogle olakšati i snimke sigurnosnih kamera s kopna, koje su možda snimile posljednje trenutke leta.

Danas će se u HNK Zadar u 11 sati održati komemoracija za poginule pilote Marina Klarina i Tomislava Baturinu. U 14 sati Klarin će biti sahranjen na Gradskom groblju, a zbog zamolbe obitelji ni na jednom od dva događaja mediji neće nazočiti.