Zadarska bolnica sprema se za moguću epidemiju koronavirusa. Na zaraznom odjelu organizirali smo 13 kreveta, a u slučaju većih problema onda se bolnica sprema za organizaciju karantene prijem većeg broja pacijenata. Surađujemo sa Zavodom za javno zdravstvo, a sve vodi županijski stožer, rekao je za Radio Zadar ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina.

Zbog krize s koronavirusom Europska komisija zatražila je od Hrvatske, koja predsjeda Europskom unijom, hitno sazivanje konferencije na ministarskoj razini. Danas bi se trebao održati sastanak stručne skupine Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, a i Odbor za hitne slučajeve Svjetske zdravstvene organizacije ponovno će razmotriti proglašenje međunarodne zdravstvene krize.

- Spremni smo za pojavu koronavirusa. Već u subotu smo imali jednu akciju vezano za goste koji su stigli u Kolovare iz Kine. No, nije bilo potrebe za intervencijom. Na zaraznom odjelu organizirali smo 13 kreveta, a u slučaju većih problema bolnica se sprema za prijem većeg broja pacijenata za karantenu. Surađujemo sa Zavodom za javno zdravstvo, a sve vodi županijski stožer, rekao je Čulina.