"Neobična izjava i cijela ta situacija, razgovarat ću s ministrom Štromarom, vidjet ću o čemu se radi i što ćemo poduzeti. Nisam imao informacije o tome... Ništa dobro nisam vidio u tome", komentirao je danas premijer Andrej Plenković aferu u kojoj se našao šef APN-a Krešimir Žunić koji je samom sebi prodao POS-ov stan u Zadru.

Kako doznaje Dnevnik.hr, ministar graditeljstva Predrag Štromar čim je saznao za skandal predložio je Vladi da hitno smijeni Žunića. U srijedu prijepodne sastaje se uži kabinet Vlade na kojem bi trebali usuglasiti smjenu Žunića, koja bi već sutra mogla biti potvrđena na sjednici Vlade. Štromar je u srijedu jasno rekao da će Žunić postati bivši.

Novinarska ekipa RTL-ove Potrage doznala je kako je Krešimir Žunić, v.d. direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), za svega 975 eura po četvornom metru kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje. Stan od 53 četvorna metra platio je 52.000 eura. Stan je kupio sa sinom, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina.