Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta te Prve i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanja nad tri maloljetne osobe iz okolice Zadra, koje se sumnjiči za više kaznenih djela razbojništava počinjenih tijekom studenog u zadarskim trgovinama.

Tako se dvojicu maloljetnika, u dobi od 16 i 17 godina, sumnjiči da su tijekom studenog počinili razbojništva u četiri trgovine, i to: 11. studenog oko 17,50 sati u trgovini trgovačkog društva u Ulici Ljudevita Gaja, 14. studenog oko 19,15 sati u trgovini u vlasništvu trgovačkog društva u Ulici Grigora Viteza, a isto tako se sumnjiče da su 19. studenog oko 17,45 sati najprije pokušali razbojništvo u trgovini ulici Stjepana Radića, a potom su u 18,15 u Ulici Put kotarskih serdara počinili razbojništvo u trgovini trgovačkog društva, odakle su uz prijetnju otuđili novac.

Nadalje, maloljetnog 16-godišnjaka se također sumnjiči da je s drugim maloljetnikom, u dobi od 17 godina, 27. studenog u 19,40 sati u trgovini u Molatskoj ulici uz prijetnju otuđio novac, a isto tako da su tijekom večeri 25. studenog, nešto iza 19 sati pokušali uz prijetnju otuđiti novac u trgovini u ulici Mate Balote u Zadru.

Prema maloljetnicima je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela razbojništva.