Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove da pomogne obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle riješiti stambeno pitanje. A onda je za manje od 1000 eura po četvornom metru, ondje, zajedno sa sinom, stan kupio, ni manje ni više nego zamjenik direktora te agencije, a danas prvi čovjek APN-a Krešimir Žunić. Moćni HDZ-ovac koji je u ime APN-a sjedio i u Povjerenstvu koje odlučuje o POS-ovim stanovimam javlja emisija Potraga RTL televizije.

Kad su to otkrili zadarskoj Gradskoj upravi, tražili su da prekinu snimanje. I Žunićev šef, ministar graditeljstva Predrag Štromar bio je vidno zatečen i šokiran, a nakon upita prijavio je direktora APN-a DORH-u. I dok je baš svima jasno da je ovo u najmanju ruku nemoralno, a potencijalno i protuzakonito, sam Žunić ne vidi problem. Iako ima 11.000 kuna plaće, još jedan stan u Zagrebu u kojem povremeno živi Lovro Kuščević, Žunić u urnebesno zabavnom pokušaju vađenja poručuje: sram me koliko nemam.

"Ja imam jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, a što će do kraja tjedna biti vidljivo i u mojoj imovinskoj kratici koja se upravo šalje Povjerenstvu za sukob interesa, jer kako sam se našao na ovoj funkciji kao vršitelj dužnosti direktora, do sada je nisam poslao, ali sam poslao upit šaljem li kao vršitelj dužnosti karticu ili ne. Odgovor sam zaprimio u petak i do kraja tjedna ću prijaviti, na moju sramotu, jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva kredita. Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana?!", rekao je Krešimir Žunić, HDZ-ov v.d. direktora APN-a, na što mu je novinarka Potrage rekla da je duhovit.

"Meni treba pomoć! Meni treba pomoć!", uzvratio je Žunić.

Cijeli tekst, uključujući razgovor sa Silvom Grancarićem iz Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Zadra, koji je bio predsjednik Povjerenstva za dodjelu stanova, dostupan je na portalu RTL-a.


https://www.rtl.hr/vijesti-hr/potraga/3637551/ekskluzivno-hdz-ov-vd-direktor-apn-a-od-apn-a-kupio-pos-ov-stan-on-ne-vidi-problem-ministar-ostao-sokiran/