Iz PU zadarske izvjestili su o više slučajeva alkoholiziranih vozača:

U nedjelju, 26. siječnja 2020. godine u 21.49 sati na Benkovačkoj cesti u Zadru, pripadnici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su 45-godišnjaka kako upravlja osobnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,45 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Vozač je priveden u prostorije policije na otrježnjenje, nakon čega je uhićen te je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Istog dana u 01.25 sati u Biogradu na Moru, policija iz PP Biograd zaustavili su 44-godišnjeg državljanina Slovenije kako upravlja vozilom Volkswagen slovenskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,67 promila.
Vozač  je priveden u prostorije policije na otrježnjenje, nakon čega je uhićen te istog dana uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna te mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 2 mjeseca.

U nedjelju, u 01.00 sati u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u Zadru,  prometna policija zaustavila je 47-godišnjaka kako upravlja osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,22 promila. Također je utvrđeno kako upravlja vozilom za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije.
Vozač je priveden u prostorije policije na otrježnjenje, nakon čega je uhićen i uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru te mu je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka određena mjera zadržavanja u trajanju od 7 dana. Nakon čega je 47-godišnjak predan u Zatvor u Zadru.

iz PU zadarske navode i slučaj koji se dogodio u petak , u 18.05 sati u Molatskoj ulici u Zadru, kada je 46-godišnji vozač je upravljajući osobnim vozilom Lancia zadarskih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a pod utjecajem alkohola od 2,44 promila. Također je utvrđeno kako je upravljao vozilom za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije.
Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Dana 25. 01. 2020. godine priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 13 dana. Nakon čega je 46-godišnjak predan u Zatvor u Zadru.

Prometna pod utjecajem alkohola dogodila se i prošlog četvrtaka 13.45 sati u Ulici admirala Jakova Šubića od Cezana u Zadru. Tu je 47-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom Citroen zadarskih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen, a pod utjecajem alkohola od 2,15 promila. Također je utvrđeno kako je upravljao vozilom u vrijeme nakon što mu je istekla valjanost vozačke dozvole. Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda,, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je 47-godišnjak predan u Zatvor u Zadru.