NOVO Iz MORH-a je stigla službena potvrda smrtnog ishoda pada helikoptera u Zlarinskom kanalu.

- Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade helikoptera Kiowa Warrior poginuo je u padu helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće. U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade.

Za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Ministarstvo obrane, Hrvatska vojska i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, navodi se u priopćenju za medije.

NOVO U padu vojnog helikoptera Kiowa poginula je jedna osoba čije je tijelo oko podne izvučeno iz mora kod Zablaća, javlja ŠibenikIN.

Ministarstvo obrane sazvalo je izvanrednu konferenciju za medije u 14:30 sati u Zemuniku. Prema Zemuniku su se uputili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

NOVO Iz Ministarstva obrane izvijestili su javnost kako je u području otoka Zlarina i Zablaća došlo do pada helikoptera Kiowe OH-58 D, koji je stacioniran u bazi u Zemuniku.

- Do pada je došlo tijekom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljak 27. siječnja u 10,30 sati. Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade, javljaju iz MORH-a.

RANIJE U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter, izvijestila je javnost Policijska uprava šibensko-kninske.

Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe.