U crkvi Sv. Marije u Zadru u četvrtak je održan molitveni susret za jedinstvo kršćana u Zadarskoj nadbiskupiji. Večernju molitvu predvodili su župnik zadarske katedrale Sv. Stošije don Josip Radojica Pinčić, te iz benediktinskog samostana na Ćokovcu o. Damjan Kružičević, OSB. Uz katolike, u molitvi su sudjelovali i protojerej Ljubomir Crnokrak i protonamjesnik Saša Drča iz crkve Sv. Ilije u Zadru s pravoslavnim vjernicima.

Govoreći o radu i molitvi za jedinstvo kršćana, o. Jozo Milanović rekao je kako tim susretom želimo posvijestiti da je na prvom mjestu jedinstvo kršćanina, kršćana, tj. naše osobno jedinstvo s Bogom. „Ako nismo povezani s Bogom, s kim ćemo biti istinski povezani? Važno je jedinstvo kršćanske zajednice, zajednice u kojoj živimo, samostan, obitelj, a onda i oni koji su izvan tih zajednica. Ako nisam povezan s bratom s kojim živim u samostanu, neću biti uvjerljiv ni u mom govoru prema drugima. Kako će mi vjerovati ako ondje gdje živim ne gradim mir, nego nemir", upozorio je o. Jozo, naglasivši da taj susret želi podsjetiti tko je naša Glava, tko je naš glavni.

Podsjetio je na pitanje umirovljenog pape Benedikta XVI. kad je govorio o Europi: „Kako je bilo moguće da među kršćanskim narodima u Europi bude toliko ratova?" Papa je na to odgovorio: „Bilo je moguće jer smo najprije bili Nijemci, Francuzi, Englezi, a tek onda kršćani". „Htio je reći: Krist treba biti glavni. Ako je Krist na glavnom mjestu, onda će sve doći na svoje mjesto: i moj narod, moja zajednica i ja osobno. To je sklad koji je Gospodin htio, on taj sklad želi graditi i mi ga moramo čuvati", potaknuo je o. Jozo Milanović.