U subotu 1. veljače u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice nastavlja se suradnja javne ustanove „Park prirode Vransko jezero" i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna pod nazivom Magična močvara.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana vlažnih (močvarnih) staništa održat će se kratka predavanja na temu biološke raznolikosti vlažnih ekosustava, s naglaskom na prirodnu baštinu ornitološkog rezervata Vranskog jezera, kao jednog od pet najvažnijih područja za ptice u Hrvatskoj, a zatim i pregled prikaza motiva flore i faune kroz povijest umjetnosti.

Nakon predavanja, u vremenu od 10:00 do 12:30, održati će se i kreativne radionice pod vodstvom profesorica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna - Bojane Vukojević, Ane Debelić, Martine Benete, Irene Baković Marušić i Lee Ljuba Kocijan. Radionice će sudionicima omogućiti korištenje različitih materijala i alata, a radovi koji nastanu bit će izloženi u prostorijama Knjižnice tijekom veljače - mjeseca u kojem je pažnja usmjerena na važnost očuvanja vlažnih staništa, koja su preduvjet za opstanak bogatog biljnog i životinjskog svijeta, ali i kvalitetu života čovjeka.