Prema najnovijem roku, otvaranje ponuda za izvođenje radova na dijelu plaže Kolovare u kašnjenju je puna dva mjeseca.

Najnovija odgoda uslijedila je zbog jedne male dileme potencijalnog izvođača radova koji kao da kupuju vrijeme. I njemu je dat odgovor koji glasi "da je debljina betona u stavci 9 unutar troškovnika pod betonski radovi 15 cm". Zbog te rečenice danas neće biti otvaranja ponuda.

Najnoviji rok treće ili četvrte odgođe je 9. veljače, što ne znači da se netko opet neće sjetiti nešto pitati, a onda prema pravilima javne nabave koja može trajati koliko se nekom prohtije, moraju se dati propisani rokovi.

A vrijeme curi. Rok za izvođenje radova je pet mjeseci. Kada bi sve prošlo idelano, radovi ne bi mogli početi prije ožujka. Sve ovisi kako se uspijemo dogovoriti s izabranim izvođačem radova. Prema svemu sudeći oni se neće moći završiti prije početka ove sezone kupanja. Bilo bi jako važno kada bi se do tog roka odradio najvažniji dio projekta - obalni zid u dužini od 170 metara, a onda nakon ljeta uredio parterni dio zelene površine, rekao nam je Šime Erlić, pročelnik Odjela za EU fondove koji je nositelj ovog posla. Zašto? Zato jer su aplicirali na fond Ministarstva turizma i dobili inicijalni iznos od 400 tisuća kuna još 2018. godine. Procjena vrijednosti radova je 1.9 milijuna kuna prema troškovniku i projektu kojeg je izradila Radionica Marušić.