Zadarski Bleke i Konji u svom su originalnom stilu najavili snimanje nove mini serije "Zlato OdZadra", kao svojevrsnog nastavka filma "Srebro i Zlato Zadra grada". "Uvježbavamo dijalog", javili su uz videozapis "pilanja" debla.

- Pilanje, kako kome. Sve ima svoju publiku. Netko će nas ocrnuti, mada mi to radimo sa svojim novcima, za svoj gušt i o svom vremenu, tako da nas nije briga tko će što reći, rekao nam je predvodnik KUD-a Enio Meštrović.

Poznati zadarski performer ističe kako će i samo "Zlato" pružiti zornu, realnu sliku žitelja ovog kraja.

- Puno je tih veselih situacija koje ćemo pokušati ekranizirati. Snimanje počinje u veljači, a zahtjevno je jer nam puno toga ovisi o privatnim poslovnim prostorima, te se nadam da će nam ljudi izaći ususret. Sve je u prostoru u kojem živimo, ističe Meštrović.

Njegov lik Ričard ostaje u glavnoj ulozi, a u međuvremenu je pronašao novu žrtvu, odnosno "čovika" koji će s njim sjediti na tradicionalnom ručku.

Meštrović zasad ne otkriva previše detalja, ali je poznato kako će "Zlato OdZadra" imati 15-ak epizoda u trajanju od 3-4 minute.

- "Srebro i Zlato Zadra grada" bio je veći filmski projekt i snimanje je trajalo godinu i pol dana, dok za "Zlato OdZadra" vjerujem da ćemo već kroz 2 mjeseca početi izbacivati materijal putem našeg Youtube kanala. Naravno, ako bude zdravlja, "pila" nas najpoznatiji Bokanjanin današnjice.