Gradonačelnik Branko Dukić potpisao je odluku o odabiru izvođača radova na raskrižju Ulica braće Miroslava i Janka Perice i Gaženičke ceste.

Za rekonstrukciju trokrakog nesemaforiziranog raskrižja u kružni tok odabrana je obrovačka Cestogradnja koja je s ponudom u iznosu od 1.196.711 kuna ispala najpovoljnija. Ova je tvrtka nedavno od Grada dobila i posao izgradnje pristupne ceste za Novo gradsko groblje u Crnome. Za novi cestovni zahvat na 1.5 milijuna kuna natjecali su se još Strabag (1.396.633,73 kuna) i Ceste Zadarske županije (1.439.454,70 kuna). Nakon žalbenog roka potpisat će se ugovor s izvođačem.

Rekonstrukcija raskrižja Ulice braće Miroslava i Janka Perice i Gaženičke ceste izvodi se zbog lakšeg uključivanja u promet vozilima iz smjera luke Gaženica, navedeno je u projektu Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Damir Mandra. Na dijelovima kružnog raskrižja predviđena je izgradnja potpornog zida i rekonstrukcija nogostupa koji će biti širok dva metra. Zbog cestovnog zahvata ukinut će se dva rasvjetna stupa, a kao zamjena u središnjem otoku bit će postavljen jedan s četiri armature. Projekt uključuje i zeleni pojas te preoblikovanje autobusnog stajališta u Ulici braće Miroslava i Janka Perice. Za vrijeme izvođenja radova potrebno je osigurati funkcioniranje prometa u svim smjerovima kroz tri semafora i fazno propuštanje vozila.