Na prvom krugu elektroničke javne dražbe za imovinu Jadran investa, koju čini 20-ak parkirališnih mjesta u podrumu stambeno-poslovne zgrade na Višnjiku i teren od 60-ak tisuća kvadrata u građevinskoj zoni na Belafuži, izlicitirana je cijena u iznosu od 40.613.853,85 kuna.

Iznos je to najviše ponude u dvotjednom nadmetanju za ukupno 63 nekretnine, no još se ne zna tko stoji iza nje. Ime kupca bit će poznato tek kada nadležno tijelo, Općinski sud u Zadru, donese rješenje o dosudi na temelju Izvještaja o provedenoj elektroničkoj javnoj dražbi kojeg im dostavlja Fina. Početna cijena u prvom krugu javne dražbe iznosila je 32.353.853,85 kuna, a izlicitirana cijena viša je i od utvrđene vrijednosti koja iznosi 40.442.317,31 kuna.

I dok se čeka rješenje Općinskog suda o dosudi, u međuvremenu je na Trgovačkom sudu u Zadru doneseno rješenje kojim je među članove društva upisan Creative Construction and Renovation N.V. iz Belgije, odakle potječe i većinski vlasnik Jadran investa - Didier Joseph Alberic de Witte. Do ovrhe i prodaje nekretnina nekad poznate investicijske tvrtke za stambene projekte došlo je zbog neplaćanja kredita podignutog kod Nove kreditne banke Maribor.