Općinski sud u Zadru izdao je dovedbeni nalog za načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića nakon što se danas ponovno nije pojavio na sudu, zbog privatne tužbe za klevetu koju je protiv njega podnijela bivša predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo.

Podsjetimo, zbog slučaja gradnje benzinske postaje Kapović je Bajlo optužio za neodgovoran rad, pravosudni napotizam te stavljanje suda u funkciju ostvarivanja privatnih interesa. No, od rujna se nije pojavio na sudu kako bi argumentirao ove navode. Izostanak s jednog ročišta opravdao je narušenim zdravstvenim stanjem svog oca, a s drugog svojom bolešću.

- Dana 21. siječnja okrivljenik je poslao dopis u kojem navodi da ne može pristupiti na današnju raspravu zbog ranije preuzetih poslovnih obveza koje ima kao načelnik Općine Vir, i to poslovnog sastanka u 10 sati, nastupa na Večernjem TV-u 11 sati te obiteljskog zdravstvenog pregleda u bolnici u Zagrebu u 13 sati, uslijed čega moli da se današnje ročište odgodi, prenijela je njegovo novo opravdanje jutros u 9 sati sutkinja Ana Brkić ne prihvaćajući ga s obzirom na to da ga Kapović nije potkrijepio nikakvom dokumentacijom.

Sutkinja je istaknula kako je načelnik Vira imao dovoljno vremena organizirati se i prilagoditi svoje sastanke i obveze sudskom postupku. Novo ročišto zakazala je za 27. veljače.

- U odnosu na okrivljenika izdat će se dovedbeni nalog, s obzirom na to da je uredno pozvan, na raspravu se nije pojavio niti je na opravdani način opravdao izostanak, poručila je sutkinja u prisustvu Ardene Bajlo i njezinog odvjetnika koji je uzalud dolazio iz Slavonskog Broda.

Dovedbeni nalog izvrša policija čiji službenici tog dana stižu na kućnu adresu okrivljenika, predaju mu nalog i pozivaju ga da da pođe za njim. Ako Kapović to odbije, dovest će ga se prisilno.