Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić najavio je skore radove na završetku Ulice Nikole Šubića Zrinskog gdje još treba izmjestiti instalacije (trafostanica) te stupove javne rasvjete s uskih nogostupa u krug bolnice.

Tim povodom on se još jednom ispričao na propustima tog projekta. Na novinarski upit tko je odgovoran za prometna rješenja te nove prometnice uz zadarsku bolnicu, koja još treba proći i tehnički pregled, Škorić je rekao da su to u konačnici Hrvatske ceste kao investitor i naručitelj projekta. Taj projekt je legalan samim time što je dobio sve potrebne suglasnosti u postupku izdavanja građevinske dozvole, ustvrdio je direktor Hrvatskih cesta.

Direktor Škorić i sam se uvjerio u prometno rješenje kojeg su HC financirali

Sve to je bilo puno prije njega. Natječaj za izbor projektanta iz Šibenika kojem je ipak netko iz Hrvatskih cesta na terenu davao smjernice i rekao nacrtaj nam četverotračnu cestu, ukloni rotor, napravi novo raskrižje sa semaforima, itd. Bilo je tu i uklopljenih planova gradske vlasti u odnosu na projekt javne garaže na Ravnicama do kojeg tko zna kad će doći. Na žalost, u praksi to je ispala cesta koju izbjegavaju lokalni vozači, na kojoj vrijeme gube pješaci kojih nije malo jer ako ništa drugo prelaze tu cestu kada idu iz Bolnice do Poliklinike. I čekaju dugo, dugo da im se upali zeleno, a kako prometa baš i nema, skloni su i pretrčati četverotračnu cestu. Ništa bolje nije biciklistima, za koje se nitko ne bi sjetio ucrtati stazu na novoj cesti. Oni ne bi smjeli po nogostupu, a on je toliko uzak da od te pomisli za čas se izvrnete na kolnik.