NOVO U priopćenju PU ličko-senjske navode se okolnosti nesreće. Upravljajući osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake, 22-godišnjak iz Zagreba je uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom, skrenuo udesno i udario u betonski zid ugibališta. Uslijed zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu događaja. 

NOVO PU ličko-senjska je službeno potvrdila informaciju kako je u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 17:40 sati smrtno stradao vozač koji se zabio u zid tunela sv. Rok. 

- Muškarac je bio sam u automobilu Mercedes zagrebačkih registracija. Sve okolnosti prometne nesreće još se utvrđuju, rekli su nam u susjednoj policijskoj upravi. Zasad nije dostupna informacija o godištu stradalog muškarca.

Obustavljen je promet u smjeru Dubrovnika, na dionici između čvorova Sveti Rok i Maslenica. 

NOVO Medijima se proširila informacija kako je u prometnoj nesreći u tunelu sv. Rok smrtno stradala jedna osoba. No, u nadležnoj PU ličko-senjskoj takvu informaciju još ne mogu potvrditi.

- Prema posljednjim informacijama, u tijeku je izvlačenje osobe iz vozila te pružanje pomoći, rečeno nam je u 18:50 sati.

RANIJE Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kroz tunel Sveti Rok u smjeru Dubrovnika obustavljen je promet na dionici između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazak za sva vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50 i DC27), javljaju iz HAK-a.

U nadležnoj PU ličko-senjskoj doznajemo da je dojava stigla u 17:41 sati. Policajci, vatrogasci i djelatnici Hitne medicinske pomoći upućeni su na teren, a zasad još nisu dostupne informacije o okolnostima i težini prometne nesreće.

U smjeru Zagreba promet teče nesmetano.