Upravno vijeće Dječjeg vrtića Radost jučer je za novu ravnateljicu predložilo odgojiteljicu iz ove ustanove, Larisu Pavlović-Petani. Potvrdi li gradonačelnik Branko Dukić ovu odluku, Pavlović-Petani na tom će mjestu zamijeniti Marijanu Miočić, koja je prije dva mjeseca podnijela ostavku zbog odlaska na Sveučilište u Zadru.

Na natječaj je pristiglo osam molbi, a Upravno vijeće prednost je dalo djelatnicama koje već rade u ustanovi. Od četiri takve pristigle molbe predsjednica UV Smiljana Zrilić najboljom je kandidatkinjom ocijenila Larisu Pavlović-Petani te je na glasovanju ona dobila četiri glasa za, uz jedan suzdržani.

- Radi se o odgojiteljici koja ima završen petogodišnji diplomski studij, što je po meni velika prednost, jer na njemu ima priliku slušati važne kolegije za ovakve dužnosti, poput pedagoškog vođenja i upravljanja predškolskim ustanovama ili menadžmenta u obrazovanju. Meni je osobno bilo teško jer sve kandidate poznajem i predavala sam im, ali smatram da je ona najbolji izbor za tu ulogu, rekla nam je prof. dr. sc. Smiljana Zrilić.

Doznajemo kako je jedna od kandidatkinja bila i sadašnja v. d. ravnateljice Ksenija Medini, kojoj je UV zahvalio na uspješnom vođenju vrtića u vremenu između dviju ravnateljica.