Zadar još uvijek nije posljednja momčad ABA lige, ali serija poraza od izravnih konkurenata za opstanak (Krka, Cibona, Igokea) gurnula je momčad Danijela Jusupa nadomak tog počasnog mjesta. Tamo se nalazi Mega Bemax, koja u sljedećem kolu dočekuje Krku, dok Zadar ide na gostovanje Partizanu. Jednostavnim rječnikom, za tjedan dana Zadar bi se mogao naći tamo gdje po prikazanom u cijeloj ovoj sezoni i zaslužuje biti.

Sinoć su se u Krešinom domu ponovile sve slabosti već viđene ove sezone, pogotovo u odsustvu bitnih kotačića dosadašnjih pobjeda, Gilberta i Fundića, a pogotovo Mavre, koji je nastupio ali tek kao oporavljenik. I takav Zadar imao je šansi, diktirao vodstvo kroz cećinu utakmice, ali su ga skupo koštale pogreške u napadu i nemogućnost zatvaranja najboljeg gostujučeg igrača Đorđa Gagića.

- Što reći? Boli, jako boli! Košarka je takav sport. Krivo mi jer smo utakmicu mogli dobiti. Bila je ovo šansa da dođemo u dobru poziciju, no na kraju smo si dosta zakomplicirali život. Zadnju četvrtinu smo loše odigrali. Imali smo sedam razlike što smo olako ispustili. Zbunili su nas sa zonom u kojoj su pratili ljude, a mi smo bili pasivni. Puno smo driblali, dugo držali loptu i premalo dodavali. No, mislim da je ključ bio u obrani. Gagić nas je ubijao ispod koša, a kada bismo ga pokušali duplirali primili bismo tricu. Trebat će nam neko vrijeme da dođemo sebi nakon ovog poraza, rekao je nakon utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

Zadrani su gotovo cijelu utakmicu do posljednje četvrtine poprilično dobro kontrolirali, što se dogodilo?

- Napravili smo neke glupe pogreške. Popustila nam je koncentracija, što su oni iskoristili, a to sve ide iz obrane. Nedostajao nam je Gilbert koji nam puno daje na defenzivnom dijelu. Bashir je dao nešto, ali falio nam je Gilbert.

Je li Domagoj Vuković previše sjedio na klupi, nakon što je imao izvrsnu rolu?

Možda. Moram pogledati utakmicu. Imao je dva penala i pokušao sam ga sačuvati za nastavak da ne dobije treći.

Zadru je značajno nedostajao centar, jer Akos Keller nije imao najbolje večer.

- Danas stvarno nije bio na razini. Nedostajao nam je jedan visoki igrač, i defenzivno i ofenzivno. A onda je lakše igrati i vanjskoj liniji.

Nakon dobre uloge Martina Junakovića u prvom dijelu utakmice, predstavnike medija zanimalo je zašto ga je trener Jusup izostavio u igri.

- Možda sam ga mogao staviti. Očekivao sam da će Mavra nešto odigrati na svježinu. Martin je dobio udarac u glavu... Gledajući ovako, možda sam malo i pogriješio.