Vjerojatno malo tko u Neviđanima i na otoku Pašmanu zna da se potok koji prolazi kroz mjesto i s kojim se oborinske vode slijevaju u more zove Veruga. U Hrvatskim vodama su taj potok uredili i pretvorili u odvodni kanal za kojeg mještani već imaju prigovor. I dok jedni kažu da je kanal uzak, što se pokazalo za posljednjih kišnih bujica, drugi se žale da je opasan - i to na dionici uz cestu. Prvenstveno zbog djece, osobito s biciklom, ističe predsjednik MO Neviđane, Bože Mišo Milolović, koji je tražio od Hrvatskih voda kao investitora da se postavi zaštitna ograda uz kanal čija je dubina metra i pol. Oni su mu rekli da sam zakasnio jer je projekt već izrađen.

Takav odgovor smo i mi dobili iz Hrvatskih voda. U njemu se navodi kako se "radovi na potoku Veruga u Neviđanima izvode u skladu s projektnom dokumentacijom za koju je ishođena građevinska dozvola, a koja je izrađena od projektantske tvrtke Bismark d.o.o. 2017. godine.

- Na dionici na kojoj se uz potok nalazi nerazvrstana prometnica projektom nije predviđeno postavljanje ograde već izdizanje kamene obloge korita iznad terena za 20 do 30 cm što je i izvedeno, kažu u Hrvatskim vodama i najavljuju kako je rok za završetak radova ožujak 2020. godine.

Taj posao je bio procijenjen 2.4 milijuna kuna, a jedini ponuđač koji je dobio posao bila je Vodoinstalacija s iznosom od 3.595 280 kuna, što je s PDV-om 4.5 milijun kuna. Započet je u siječnju 2019. godine. U Hrvatskim vodama na višemilijunski posao ne mogu naći novac za ogradu jer ona nije predviđena projektom, a što je s dodatnim radovima koji su normalan dio svakog projekta, osobito financiranih iz javnog izvora.