I prije sjednice Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu, dosadašnji ravnatelj dr. Predrag Orlović podnio je ostavku na početku svog drugog mandata ( imenovan u travnju 2019.) na čelu te županijske ustanove.

U srijedu je zakazana sjednica sa samo jednom točkom dnevnog reda - donošenje odluke o postupku razrješenja ravnatelja koju je dr. Orlović preduhitrio. On je Vladimiru Kovačeviću, predsjedniku Upravnog vijeća poslao poruku elektronskom poštom,  kojom ga je obavijestio kako je dao ostavku iz osobnih razloga.

- To je sve što ja znam o tom činu. Do raspisivanja natječaja, vršitelj dužnosti ravnatelja bit će Ivica Erlić,  kojeg ćemo potvrditi na sutrašnjoj tzv. elektronskoj sjednici. Ova sjednica u srijedu je otkazana, više nema smisla, rekao nam je Kovačević.  Erlić je član NHR-a. On  je zamjenik  ravnatelja Orlovića postao u svibnju 2019. godine umjesto Mirka Erstića. Ekonomist Ivica Erlić bio je direktor Benkovića, komunalne tvrtke u vlasništvu Grada Benkovca, gdje je smijenjen par mjeseci ranije.

I tako Hitna pomoć vozi dalje bez da je razriješena odgovornost za kašnjenje isporuke kupljenih vozila Hitne pomoći a povodom pokušaja naplate penala dobavljačima. U pozadini je naravno kadrovska rošada s političkim predznakom o kojem će i ubuduće ovisiti životi pacijenata.

Naime, dr. Orlović je na tu poziciju došao kao član MODESA, pa se navodi kao u NHR(?), a vraća se kao liječnik u svoju ambulantu!?