Nakon što je zbog parkiranih automobila u srijedu na Trgu svetog Šime i Tadije blokiran prolaz autobusu Liburnije, kontaktirali smo voditelja prometno-operativnog odjela te gradske tvrtke, Slobodana Erslana, kako bi vidjeli koliko su česte ovakve situacije.

- Ovo je bila najekstremnija situacija do sada. Zastoj je trajao punih sat vremena, od 14:50 do 15:50 sati. Kontaktirali smo policiju i pauk službu i dobili informaciju da je pauk već zauzet na terenu. Stoga nije došao, nego se nakon sat vremena pojavio vlasnik vozila i pomaknuo automobil, rekao nam je Erslan.

Voditelj prometno-operativnog odjela Liburnije potvrdio je navode putnika prema kojima ovakve situacije nisu rijetkost.

- Imamo problem na dvije lokacije - toj uskoj ulici na Bokanjcu te na glavnoj ulici kroz Arbanase. Blokade u prosjeku traju oko 5-10 minuta. Imamo situacije da vozači izađu iz autobusa i traže vlasnike parkiranih vozila.

S obzirom na to da je problem odavno poznat, postavlja se pitanje kada će se implementirati rješenje kojim će se spriječiti nova kašnjenja i neugodnosti za putnike.

- Imamo odličnu suradnju s Komunalnim odjelom, međutim jednostavno ne postoji rješenje. Konkretno, razmišljali smo o postavljanju stupića u Arbanasima, ali tada ne bi mogao prolaziti ni autobus. Jedino možemo apelirati na savjest ljudi da vode računa o parkiranju na mjestima na kojima prometuju autobusi, poručio je voditelj prometnog sektora javnog prijevoznika.