Predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Vladimir Kovačević, sazvao je 22. siječnja sjednicu samo s jednom točkom dnevnog reda - odlukom u postupku razrješenja ravnatelja. Zakonski ta procedura traje 30 dana (do 29. siječnja).

- Ako Upravno vijeće ne pokrene takav postupak, to bi značilo da preuzima odgovornost za ponašanje u poslovanju koje nije u skladu sa Zakonom o ustanovama, pojasnio je Kovačević.

Očekivani je to ishod afere s nabavkom vozila hitne pomoći, na koju se ravnatelj dr. Predrag Orlović trebao očitovati do 13. siječnja, kada je prvotno bila najavljena sjednica Upravnog vijeća. Očekuje se da on to napravi na sjednici u srijedu. Upravno vijeće, prema riječima Kovačevića, mora utvrditi odgovornost za spornu isporuku vozila, odnosno naplatu penala isporučiteljma vozila hitne pomoći. Kao što je poznato, oni su odbili odgovornost za kašnjenje zbog naknadnih narudžbi koje su za opremu navodno dobili od ravnatelja Hitne u Zadru.

Na svojoj posljednjoj sjednici članovi Upravnog vijeća, s većinom glasova pokrenuli su postupak razrješenja ravnatelja te županijske ustanove.