Tragični događaj, u kojem je život na radu izgubio 32-godišnji djelatnik Elektre, otvorio je pitanje odgovornosti s obzirom na to da je do pada, prema prvim informacijama, došlo uslijed puknuća dotrajalog dijela drvenog stupa niskonaponske mreže.

Direktor zadarske Elektre Tomislav Dražić za sve upite proslijedio nas je središnjici Hrvatske elektroprivrede iz koje smo vrlo brzo dobili očitovanje:

- S dubokim žaljenjem potvrđujemo da je 17. siječnja u jutarnjim satima, prilikom izvođenja radova na visini na niskonaponskoj mreži u naselju Ljubač u općini Ražanac, smrtno stradao naš radnik zaposlen kao elektromonter u HEP-Operatoru distribucijskog sustava - Elektri Zadar. Kolege i poslovodstvo HEP-Operatora distribucijskog sustava te Uprava Hrvatske elektroprivrede duboko su potreseni smrću radnika te iskreno suosjećaju s obitelji preminulog kolege kojoj će pružiti svu potrebnu potporu.

Na upit o odgovornosti HEP-a za smrt njihovog zaposlenika, iz središnjice su nam odgovorili kako čekaju rezultate očevida.

- U tijeku je očevid koji obavljaju inspekcija rada, policija i istražni sudac te ćemo po završetku svih istražnih radnji imati više informacija o nesretnom događaju.

Podsjetimo, nadležne institucije naručile su jučer obdukciju tijela 32-godišnjeg Zadranina.