Iako se već nekoliko puta istaknulo da je otvaranje sportskog vrtića na Višnjiku pitanje dana, ono je i dalje zapleteno u mrežu tehničkih i birokratskih problema, pa još uvijek nema točnog datuma do kojeg bi četrdesetak djece moglo u njemu naći smještaj. Uprava Dječjeg vrtića Radost već je formalno upisala djecu koja su bila prva ispod crte prava prvenstva za upis u ovu godinu, roditeljima nije smetalo što se radi o sportskom vrtiću, a već su spremne i odgojiteljice koje će u njemu raditi. Ipak..

Uprava Višnjika čeka posljednje ateste koji se odnose na zdravstvenu ispravnost vode, ispravnost instalacija (struja, plin, gromobran, vatrodojava, hidrantska mreža, plan evakuacije i spašavanja), atestom uređaja i opreme te potvrdu o ispravnosti radnog okoliša.

Uprava vrtića uputila je krajem prošle godine Uredu državne uprave zahtjev za utvrđivanje uvjeta za početak rada vrtića u promijenjenim uvjetima. no iz Upravnog odjela za povjerene poslove državne uprave u Zadarskoj županiji, koji je u međuvremenu preuzeo poslove, utvrdili su da uz zahtjevu nedostaju navedeni atesti, ali i Rješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja o ocjeni sukladnosti izmjene akta o osnutku dječjeg vrtića sa Zakonom, suglasnost na redoviti 10-satni program odgojno-obrazovnog rada za djecu rane i predškolske dobi u organizaciji DV Radost Zadar i uporabna dozvola.

- U zahtjevu se navodi da će Područni objekt Višnjik II polaziti dvije odgojno-obrazovne skupine djece rane i predškolske dobi od navršenih 3 godine života do polaska u osnovnu školu. Utvrđeno je da je zahtjev nepotpun, te je naloženo da se potrebna dokumentacija dostavi u roku od 30 dana. Kada bude dostavljena kompletna tražena dokumentacija, bit će određen datum očevida i utvrđivanja minimalno tehničkih uvjeta prostora za obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja, kaže zamjenik pročelnika Stipe Zrilić, ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika ovog Odjela.

V. d. ravnateljice Radosti Ksenija Medini kaže kako su svi zahtjevi za dokumentaciju upućeni na potrebne adrese te će biti proslijeđeni čim pristignu, a to ne ovisi o njima. Što se tiče Višnjika, direktor Denis Karlović kaže kako će atesti biti gotovi "svakog dana".

- Nama je cilj da vrtić što prije zaživi jer su svi radovi gotovi i vrtić potpuno opremljen. Cilj nam je ove godine urediti i nove prostorije u zgradi preko puta Kauflanda u kojoj već djeluje vrtić, gdje bi bilo primljeno oko 120 djece, kaže Karlović.

Hoće li "vrlo skoro" useljenje, spomenuto već u rujnu, biti do kraja mjeseca, na proljeće ili kasnije, u ovom trenutku još nitko ne zna.