Predsjednik Vlade Andrej Plenković započeo je mini-turneju Dalmacijom i Likom posjetom Jasenicama, koje danas slave Dan Općine. Tom se prilikom susreo s načelnikom Martinom Baričevićem te zadarskim županom Božidarom Longinom, javljaju iz HDZ-a. 

- Jasenice imaju razloga za zadovoljstvo. Danas ne samo što obilježavaju svoj dan, nego i potpisuju ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića Ljubičica, koju smo kao Vlada podržali, a i u rad se pušta Vjetropark Jasenice I, projekt vrijedan 15 mil. €, rekao je Plenković. 

Na upit novinara osvrnuo se i na nadolazeće unutarstranačke izbore.

- HDZ odlikuje to što je demokratska stranka. Svi koji žele sudjelovati na unutarstranačkim izborima, naravno, to će i moći. Trebamo se nadmetati idejama, programima i vizijama, a neki će od nas moći pokazati i svoje rezultate. Demokratski proces unutar HDZ-u treba biti dodana vrijednost za jačanje naše stranke pred parlamentarne izbore - to je bit takvih političkih utakmica. HDZ-ov najsnažniji kadar je jedinstven, to smo pokazali i 2016. - kada smo se iz nezavidne situacije okupili i dobili povjerenje hrvatskih ljudi. Mislim da je to jedini ispravni put, rekao je Plenković kojem je potporu danas javno iskazao načelnik Jasenica.