Zadarski HSLS uputio je priopćenje u kojem se obraćaju javnosti i nadležnima po pitanju uvođenja elektronskih autobusnih karata, odnosno Smart city kartice. Prenosimo ga u cijelosti:

Kao idejni začetnik projekata na svoje dopise Gradskoj upravi od 2016. godine još nismo dobili odgovor kada će navedeni vidjeti svjetlo dana. 

Prvi odgovor u usmenom obliku je bio da je takav projekt nemoguće provesti, a nakon naših istupa u medije gradske vlasti su se sjetile da se ipak razmišlja o uvođenju elektronskih autobusnih karata. Sada nas zanima u kojoj je fazi promišljanje Grada po tom pitanju, odnosno da li će i kada naš projekt ići u realizaciju.

Bespotrebno je nakon četiri godine pojašnjavati prednosti Smart city kartice za jedan turistički grad poput Zadra te ovim putem pozdravljamo svaku implementaciju naših programskih stavki u zadarsku zbilju, na dobrobit svih Zadrana.

Bilo bi apstraktno očekivati minimalnu političku pristojnost te doživjeti da će vladajući u gradu Zadru spomenuti HSLS kao idejnog začetnika Smart city koncepcije dok leže na lovorikama i o sebi pišu samohvalospjeve, ipak ovim putem poručujemo da marljivo pišemo nove prijedloge i provediva rješenja.

I naknadna pamet je pamet.

Ivica Žuvela
Predsjednik G.O. Zadar