Uz četiri klinička centra, zadarska bolnica jedina je od županijskih bolnica nakon varaždinske, koja ima neuronavigacijski uređaj, kazao je to na današnjoj svečanosti u zadarskoj bolnici dr. Jaša Pavić, pročelnik službe kirurgije. 

On je taj koji je okupio 25 donatora kojima su danas uručene zahvalnice za 1 280 000 kuna za koliko je preko Lige protiv raka kod slovenskih distributera nabavljen Fiagon Tracey Navigation System - Brain. Za opremu zadarske bolnice još jednom su presudne bile donacije. Među većim donatorima kao i uvijek bila je Supernova, Turisthotel, Tankerska plovidba, zatim Vodoinstalacija, LTH Metalni lijev, ali prvi put i Solaris, Grad Gospić te osobno general Ante Gotovina.

Oni su omogućili kupnju uređaja koji je veliki korak naprijed u liječenju pacijenata s područja koje gravitira Zadru. Koja je funkcija tog sofisticiranog uređaja, prezentirao je dr. Ivica Francišković, neurokirurg koji će uz pomoću tog uređaja raditi operacije na mozgu s kolegom dr. Hrvojem Krpinom. Više nego zadovoljan je voditelj neurokirurškog odjela dr. Rade Škarica koji se nada i dogradnji tog uređaja kako bi se mogle raditi i precizni neurološki zahvati kralježnici.

Netom kupljen neuronavigacijski uređaj najviši je standard u modernoj medicini. Zadarski liječnici izabrali su uređaj napredne generacije s elektromagnetskim poljem, istaknuo je dr. Francišković. Uz pomoć neuronavigacijskog uređaja točno u milimetar može se ići na patološki supstrat i tako smanjiti mogućnost oštećenja zdravog tkiva, pojasnio je njegov šef dr. Pavić.

Predsjednik Lige protiv raka, dr. Branko Dukić čestitao je dr. Paviću jer je pokazao kako se veliki iznos može brzo skupiti kada je u pitanju opći interes. A kada je u pitanju zadarska bolnica i zdravstvo, tu je, prema Dukićevim riječima, uvijek iskazano jedinstvo.