ZADAR- Radnici i strojevi građevinske tvrtke Sarađen koja je od Hrvatskih cesta dobila posao obnove državnih cesta kroz Zadar, ušli su u Ulicu Franje Tuđmana koju će u nastavku rekonstruirat Grad Zadar s novcem iz EU.

Oni su dogovorili uređenje 70-ak metara te prometnice kojoj je vlasnik Grad Zadar, uz obnovu raskrižja s Murvičkom ulicom. Iz Hrvatskih cesta nismo dobili informaciju o tome hoće li se po završetku prve faze radova, to raskrižje zatvoriti ili će, kao i do sada, biti djelomično otvoreno za promet.

Iz Hrvatskih cesta su nam na naš upit odgovorili kako će "radovi na dijelu ulice F. Tuđmana završiti do 19.01.2020., a od 20.01.2020. započeti će radovi na preostalom dijelu raskrižja ulica F.Tuđmana i Puta Murvice". Prema njihovoj najavi, završetak  ovog posla očekuje se 22. veljače.

Radove u Ulici Nikole Šubića Zrinskog planiraju izvoditi od 10. veljače, najavili su iz Hrvatskih cesta. Teško da će se radovi na izmještanju trafostanice završiti do kraja, makar i prijestupne veljače, kako su svojedobno najavili investitori koji bi uz to, kako je obećao direktor HC-a u Zadru, obaviti barem djelomične popravke na nepropisno uskim nogostupima.