NOVO Policija je utvrdila okolnosti sudara koji se jutros dogodio na raskrižju Ulice Hrvatskog sabora i Puta kotarskih serdara.

Prema rezultatima očevida, prometnu nesreću je zbog neprilagođene brzine skrivio 40-godišnji vozač teretnog vozila zadarskih registracija. Prednjim dijelom kombija on se zabio u stražnji dio osobnog automobila zadarskih registracija kojeg je 54-godišnji vozač zaustavio zbog propuštanja vozila prilikom skretanja ulijevo. Od siline udara automobil je odbačen u prednji dio drugog osobnog automobila (ZD) kojim je upravljala 41-godišnjakinja. Nasreću, nije bilo težih posljedica. Vozačica (41) i vozač (54) prebačeni su s mjesta nesreće u Opću bolnicu Zadar u kojoj su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Liječnici su ih nakon medicinske obrade otpustili iz bolnice, a policija je protiv 40-godišnjeg vozača kombija podnijela optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće.

RANIJE Jutros u 7:05 sati došlo je do sudara triju vozila u Ulici Hrvatskog sabora, kod skretanja za Put kotarskih serdara.

Dvije osobe prevezene su u Opću bolnicu Zadar, rekli su nam u Policijskoj upravi zadarskoj koja čeka povratnu informaciju o težini ozljeda. Zbog provođenja očevida promet se do 8:10 sati odvijao naizmjenično uz fizičku regulaciju policijskih službenika. Nakon sudara na zadarskim prometnicama vladala je gužva, veća od one uobičajene u jutarnjim satima.

- više informacija uskoro -