U petak će se u Novom kampusu svečano obilježiti početak gradnje Studentskog doma i restorana Sveučilišta u Zadru. Nakon prezentacije i pozdravnih riječi u Multimedijalnoj dvoranu Novog kampusa na gradilištu budućih objekata, na kojem već traju radovi oko raščišćavanja i pripreme terena, položit će se kamen-temeljac. Uz rektoricu prof. dr. sc. Dijanu Vican svečanosti će nazočiti predstavnici Hrvatske vlade, gradskih i županijskih vlasti i drugi uzvanici.

Izgradnja Studentskog doma i restorana sufinancira se iz Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Sveučilištu u Zadru je za provedbu projekta odobreno oko 67,5 milijuna kuna, a ostatak su osigurali Ministarstvo znanosti i obrazovanja, oko 14 milijuna kuna, te Grad Zadar preko 6 milijuna kuna.

Zgrade u Novom kampusu gradit će tvrtka Projektgradnja, a očekuje se da će prvi stanari moći useliti u studentske paviljone u akademskoj godini 2021./2022. U novoj zgradi studentske menze sa studentskim paviljonima za 284 studentice i studenta. Studentski restoran će imati 500 sjedećih mjesta, posluživat će 3.800 obroka dnevno. Studenti će dobiti poseban prostor za učenje, dnevni boravak, praonicu, spremišta, čajne kuhinje, slastičarnicu i sl.