Pola godine od objave natječaja za tri slobodna mjesta zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Građansko-upravnom odjelu ODO-a u Zadru, taj se postupak trenutno nalazi na psihološkom testiranju šestero od ukupno 11 prijavljenih kandidata.

Nakon razgovora, provedenih u prosincu, Državnoodvjetničko vijeće utvrdilo je redoslijed kandidata. Najviše bodova ima Antonia Miočić, a slijede je Ivana Župan, Ivana Grubišić, Silvana Brala, Marko Glavan i Iva Herenda Abfal. Za kandidate koji zadovolje na psihološkom testiranju DOV će nadležnoj sigurnosno-obavještajnoj agenciji podnijeti zahtjev za provedbu temeljne sigurnosne provjere koja, kako doznajemo, u prosjeku traje oko dva mjeseca. Konkretnu informaciju o tome kada bi konačno mogla biti popunjena mjesta u ODO-u, iz kojeg su nedavno otišle Nataša Borović i Sanja Jovanović Karajić, nema ni glavni odvjetnik Ivica Škara koji je istaknuo kako je sve u nadležnosti Državnoodvjetničkog vijeća. Ti se postupci znaju otegnuti i do godinu dana.

Za posao zamjenika općinskog državnog odvjetnika bili su još zainteresirani Marina Đokić, Maja Nevešćanin, Andrijana Požega Jurlina, Mirela Bogdanović Nikčević i Jelena Kraljević.