Proračunski udio Ureda gradonačelnika Zadra povećan je u s 2,1 milijun kuna na čak 5,1 milijuna kuna u 2020. godini. Razlog je taj što Grad Zadar pomaže Državi.

Prvo se daje milijun kuna za organizaciju međunarodnog vojnog zračnog mitinga CROIMAS, kojeg u svibnju organizira Ministarstvo obrane. Kad Ministarstvo znanosti nije htjelo povećati svoj udio za gradnju studentskog doma i menze, koji se financiraju iz EU fondova, uskočio je Grad Zadar sa 6,2 milijuna kuna. Taj iznos sufinancirat će se kroz tri godine iz Ureda gradonačelnika.

Ured Gradonačelnika planira financiranje aktivnosti reklamiranja i promidžbe, međunarodne i međugradske suradnje, naknade za rad Kulturnog vijeća, te razne manifestacije. Jedna od najskupljh manifestacija, koju organizira multinacionalna kompanija Red Bull, Wings for life, Grad Zadar i ove godine financirat će s pola milijuna kuna plus PDV. Taj iznos, međutim, nije istaknut u proračunu. On se "krije" u dvije nedefinirane stavke od 1,8 milijuna kuna za materijalne rashode i 1,9 milijuna kuna za usluge. Za donacije i sponzorstva rezervirano je 200 tisuća kuna.