Bez velike pompe počeli su radovi na preuređenju poslovne zgrade u stari, novi hotel na ulazu u Gradsku luku.

Nekad hotel Beograd, kolokvijalno se i dalje tako naziva, a trebao bi postati hotel s četiri zvjezdice s novim, još nepoznatim imenom. Vlasnici Hotela Zadar u čijem je portfelju sada objedinjena čestica zgrade izgrađene za vrijeme talijanske vlasti na Liburnskoj obali, nadaju se kako će to već ove sezone biti hotel.

Iz njega su iseljeni svi podstanari osim Županijske lučke uprave, te kako doznajemo dva knjigovodstvena servisa. za njih i njihove klijente stavljena je nimalo ugodno upozorenje: pazite, može vam nešto pasti na glavu.

Obavijest je nepotpisana, tako da se ne zna tko bi preuzeo odgovornost za ozljedu na gradilištu koje to službeno i nije.
Naime, osim velikog kontejnera ispred ulaza te ogromne količine smeća iza, netko sa strane ne bi zaključio kako se unutra priprema veliki zahvat na prenamjeni interijera.

Zgrada s pet katova ukupne površine 2.470 četvornih metara, neće mijenjati svoje gabarite. Novi raspored i izgled prostora potpisuju Izvođač Blok - projekt, zadarskog arhitekta Željka Predovana i Studio 92 iz Pazina u Istri.