U današnjoj emisiji „Stvoreni za Nebo" poslušali smo snimku profesora Tomislava Ivančića koja nas uči kako drugome oprostiti.

Kako pomoći prijatelju koji je u depresiji, boji se života i konkretno ne djeluje u svijetu? Ništa ne smijemo zamjerati, trebamo najprije pohvaliti osobu, no, da bi to djelovalo, treba mu se oprostiti. Ono malo dobra koje govoriš ne može iz tebe doći do njega jer ga blokira tvoja negativna misao, što metaforički predstavlja prerezanu električnu žicu, tj. savršen most između tebe i toga čovjeka. To što govoriš dobro ne može do njega doći. Oprostiti znači napraviti most između tebe i njega, što ćeš uspjeti kada se sjetiš da je Presveto Trojstvo u tebi. Samo dobrota koju govoriš drugome može spasiti toga čovjeka, ona je zdravlje, ona je mir, ona je život. Ne opraštati znači u drugome gledati zlo, što u čovjeku stvara otpor i agresivnost. Ne možemo slijepome reći da vidi nešto. Trebamo mu dati oči, razumijeti ga i oprostiti mu. Iz tebe će ta ljubav ući njega. Trebaš moliti za svoju obitelj i prihvatiti sve što nam život nosi. Moramo prihvatiti sebe, a ne čekati da Bog napravi ono što smo mi trebali.

Prvo što trebamo je hvaliti dotičnu osobu dok joj puna srca praštamo i molimo za nju. Trebamo prihvatiti osobu kakva je i dopustiti Bogu da nam kroz život donese prekrasne stvari.

Želim vam ugodnu i blagoslovljenu nedjelju. Mir i dobro!